Praktische informatie

Donderdag 22 februari
Toneel
20:00 uur
€ 25,00 / CJP: € 23,00
 
Gratis inleiding om 19.00 uur

Vorig seizoen kon u  van de Grande Dame van het Nederlandse toneel Anne Wil Blankers genieten in Moeders en zonen  en dit seizoen komt ze terug in Wat ik moest verzwijgen. Een aangrijpend verhaal over de joodse onderduikster Jet.

Haar zoon Otto is verwekt tijdens een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS’er die zielsveel van haar houdt, maar die haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft voor het jongetje te zullen zorgen, als Jet hem direct na de geboorte aan hem afstaat. Pas aan het einde van haar leven zal zij hem weer ontmoeten. Zij krijgt van een twintig jaar jongere man een schilderij terug, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wat ik moest verzwijgen is de titel van het boek van Ariëlle Kornmehl. Het is een waargebeurd verhaal, geïnspireerd op de levensgeschiedenis van de grootmoeder van de schrijfster. Op speciaal verzoek van Anne Wil Blankers bewerkte Edwin de Vries (schrijver van onder andere Soldaat van Oranje) dit verhaal tot een aangrijpend toneelstuk, gespeeld door een topcast!

Deel pagina: