Praktische informatie

Donderdag 22 februari
Toneel
20:00 uur
€ 25,00 / CJP: € 23,00
 
Anne-Wil Blankers, die de hoofdrol zou spelen, is vanwege een burn-out helaas niet in staat deze rol te spelen. Het spijt ons bijzonder u te moeten berichten dat de producent daarom heeft moeten besluiten om de tournee en daarmee ook de voorstelling in on

Vorig seizoen kon u  van de Grande Dame van het Nederlandse toneel Anne Wil Blankers genieten in Moeders en zonen  en dit seizoen komt ze terug in Wat ik moest verzwijgen. Een aangrijpend verhaal over de joodse onderduikster Jet.

Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter. De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid?

Wat ik moest verzwijgen is de titel van het boek van Ariëlle Kornmehl. Het is een waargebeurd verhaal, geïnspireerd op de levensgeschiedenis van de grootmoeder van de schrijfster. Op speciaal verzoek van Anne Wil Blankers bewerkte Edwin de Vries (schrijver van onder andere Soldaat van Oranje) i.s.m. regisseur Mette Bouhuijs dit verhaal tot een aangrijpend toneelstuk, gespeeld door een topcast!

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: