Praktische informatie

Zaterdag 16 september
Special
20:00 uur
€ 25,00

Één groot feest!

Met o.a.: Arno van der Heyden, Jan Veldman, Pé & Rinus, Alina Kiers, Vrouw Holland, Bert Hadders en de Nozems, De Troebadoers, Albert Secuur en Ebel Jan van Dijk

Theater Geert Teis bestaat 50 jaar en dat moet natuurlijk uitbundig gevierd worden met een speciaal voor Teis geschreven en gemaakte voorstelling. We gaan terug naar een personeelsavond van Philips (immers dankzij Philips is er een theater in Stadskanaal), hier treedt een overdonderende hoeveelheid artiesten op. Artiesten met hun ‘roots’ in Groningen en met een warm plekje in hun hart voor dit theater.

Ook backstage is het een drukte van belang, maar hoe zit het eigenlijk met de Groningse ‘roots’ van Jochem, Youp en de mannen van NUHR? Mogen ze wel komen? Willen ze wel komen? Of zijn ze het vergeten? En hoe zit het met Bert Visscher, gaat hij het halen? En wat doet Geert Teis daar met Anton Philips en wat heeft Zuid-Afrika met Groningen te maken? Allemaal vragen….. u ziet en hoort de antwoorden in VIEFteg.

Spelenderwijs met muzikaal en visueel spektakel razen we door verleden en heden, van Lauwerszee tot Dollard tou. We maken er een groot feest van. Een ode aan Stadskanaal en de provincie, waarvan Geert Teis Pzn (Gerhard Spitzen) heeft gezegd: ‘zo mooi, doar roakt ie troanen bie kwiet’.

Kortom: een feestelijke ode aan Theater Geert Teis, Strokarton, de Beeldbuizen van Philips, maar vooral aan u!

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van de Teis Sponsor Club.

 

Deel pagina: