Praktische informatie

Woensdag 20 december
Cabaret
20:00 uur
€ 17,50 / CJP: € 15,50

Elk dag ontvangen en sturen wij mails. Soms krijg je er ééntje waar je meteen vrolijk van wordt. Zo’n mail kregen wij van cabaretier Thijs van de Meeberg. Zo aanstekelijk enthousiast dat we hem maar meteen hebben uitgenodigd om bij ons voor de eerste keer met zijn debuutvoorstelling Er mag gedanst worden te spelen. De Volkskrant schreef lovende worden over deze voorstelling: “Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light”. Dat belooft wat!

In Er mag gedanst worden belandt Thijs geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven, maar niemand ziet dat Thijs daar niet hoort. Dan komt al snel de vraag: ‘ben ik wel wie ik denk te zijn?’ Of zoals het Parool het verwoordde: “Is hij echt helemaal helder of is er toch ergens een verborgen steekje los aan hem?”

Van de Meeberg won in 2015 de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. De jury wist onder andere te melden: “Thijs weet een moraal naar voren te brengen zonder moralistisch te worden, in de traditie van de beste cabaretiers”.

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: