Praktische informatie

Dinsdag 17 oktober
Toneel
20:00 uur
€ 23,00 / CJP: € 21,00
 
Sponsorvoorstelling. In tegenstelling tot eerdere informatie en informatie op de toegangskaart is er GEEN inleiding

Met: Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege en Clairy Polak e.a.

Stelt u zich eens voor: een gekaapt vliegtuig vliegt recht op de Johan Cruijff Arena af - waar op dat moment een interland Nederland - Duitsland  wordt gespeeld voor 54.000 bezoekers. Moet het vliegtuig, met 148 passagiers aan boord, uit de lucht worden geschoten, of mag je nooit de levens van onschuldige burgers opofferen om een veel grotere ramp te voorkomen? Twee F-16's worden de lucht in gestuurd en wachten op bevel. Dat bevel komt en luidt: niet schieten. Een straaljagerpiloot neemt het heft in eigen hand en haalt, zonder bevel, het passagierstoestel neer om zo 54.000 levens te sparen.

Heeft hij daarmee eigenhandig de waarschijnlijke dood van duizenden, zo niet tienduizenden stadionbezoekers voorkomen, of waren er nog andere opties om hen te redden?

In dit spannende stuk dat gegarandeerd voor twee uur lang ademloze spanning zorgt, staat deze piloot terecht. Is hij redder van 54.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers? U als publiek moet een oordeel vellen. Vindt u hem een held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel, 148 burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten; in de pauze moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Bij elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en één van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de Officier van Justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

Clairy Polak als rechter in intrigerend drama over terreur en straaljagerpiloot

NRC Handelsblad
vier sterren

Terror is een college strafrecht, een denkoefening en leerzaam theater ineen

De Volkskrant
****
Geweest

Deel pagina: