Praktische informatie

Vrijdag 25 januari
20:00 uur
€ 14,50 / CJP: € 12,00
 
Leden en 65+: € 12,00

In de oude Strubbenhoeve krijgen de zusters en broer Strubbing een brief van hun steenrijke oom Ferdinand die al zestig jaar in Amerika woont. Hij voelt zijn einde naderen en wil de dagen die hem nog resten terug naar zijn ouderlijk huis: “Back to the roots”.  De boodschap wordt met wisselend enthousiasme ontvangen, want de oude dienstmeid Bertha slijt haar laatste dagen hier ook al.

De slechtziende oom Ferdinand wil niet accepteren dat er veel zaken veranderd zijn en meent dat voor geld alles te koop is. Oom Ferdinand, bijgestaan door zijn butler Lukas, wordt op hilarische wijze in de watten gelegd en om de tuin geleid, wat vaak tot bizarre situaties leidt. Tegelijkertijd wil juffrouw Datema van burgerzaken en immigratie nog wel even roet in het eten gooien. Maar….waarom wil oom Ferdinand na zestig jaar radiostilte weer terugkeren naar zijn geboortegrond?

Hilariteit, verbazing en zeker ook ontroering leiden ons naar de climax van dit heerlijke Drentstalige blijspel met soms een vleugje Engels.

De Folkloristische Dansgroep of onze Jeugd- en Kinderdansgroep zal voor aanvang van het tweede bedrijf een kort optreden verzorgen.

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: