Praktische informatie

Woensdag 11 oktober
Klassiek
20:00 uur
€ 36,00
 
Gratis inleiding 19.00 uur. Sponsorvoorstelling

Vorig seizoen bracht Staatsopera van Tartastan Nabucco naar Teis. Dit jaar staat de eveneens zeer beroemde opera Rigoletto op het programma. In deze populaire opera van Verdi leeft u mee met de nar Rigoletto. Als bezorgde vader wil hij zijn mooie dochter Gilda beschermen tegen de onbetrouwbare hertog van Mantua, die een oogje op haar heeft, maar vaders hulp krijgt een tragische wending.

Rigoletto draait om tijdloze thema’s als liefde, lust, list en bedrog. De opera bevat Verdi’s mooiste aria’s, zoals La donna è mobile (De vrouw is wispelturig). Kenners bestempelen deze klassieker als de beroemdste aria aller tijden. Kort na de première in 1851 was het lied in heel Italië een hit, dankzij de draaiorgels die het overal lieten horen. De opera Rigoletto wordt gezien als Verdi’s meesterwerk en betekende destijds zijn internationale doorbraak.

De Staatsopera van Tatarstan is inmiddels niet meer weg te denken uit Teis en heeft de harten van velen onder u veroverd. Dat zal ook deze avond weer blijken. Zeker nu het orkest de topsolisten zullen begeleiden. Speciaal voor die gelegenheid wordt de orkestbak gebruikt. Altijd weer een belevenis!

Deze uitvoering door de Staatopera van Tatarstan wordt in het Italiaans gezongen en heeft Nederlandse boventiteling.

Geweest

Deel pagina: