Praktische informatie

Zondag 4 november
Special
14:00 uur
€ 14,00 / CJP: € 12,00
 
Na de voorstelling bent u welkom om uw persoonlijke migratieverhalen met ons te delen tijdens het 'Verhalencafé', georganiseerd door 'de Verhalen van Groningen'.

In OP DRIFT draaft theatermaker en Groninger-taal docent Theo de Groot samen met Arnold Veeman op eigen wijze door ongeveer 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis met de vraag: wat dreef en drijft de mens om in Groningen  zijn heil te zoeken en Groningen te verlaten ?

OP DRIFT: docu-theater over Neanderthalers, rendieren,  volksverhuizende Friezen, Duitse kiepkeerls en hannekemaaiers, Bartholomeusnachten, Molukkers in het Ambonesenbosje aan de Dollard, ambassadeur Piet Hoekstra en Theo’s taante oet Michigan. De voorstelling wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen.

Verhalencafé: napraten over migratie. Theo de Groot is ook erg benieuwd naar uw verhaal over migratie. Na afloop van de voorstelling is er daarom een verhalencafé georganiseerd door De Verhalen van Groningen. In intieme setting kunt u met elkaar delen wat uw persoonlijke migratieverhaal is. Voelt u een verlangen het Noorden te verlaten? Of bent u juist van ver naar het Noorden toe verhuist? Of moet u uw familie missen omdat ze naar Verweggistan verhuisd zijn?

Geweest

Deel pagina: