Praktische informatie

Donderdag 25 oktober
Toneel
20:00 uur
€ 23,00 / CJP: € 21,00
 
Gratis inleiding om 19.00 uur.

Naar: The Picture of Dorian Gray (Oscar Wilde).  Een visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen.

Zo’n 125 jaar na het verschijnen van Wilde’s roman The Picture of Dorian Gray zijn onze obsessie met jeugdigheid en het gevoel dat je alles uit je leven gehaald moet hebben alleen maar toegenomen. Maar verliezen we in het verlangen naar het nieuwe, het schone en het bijzondere ook niet onszelf uit het oog? En als we de hele tijd bezig zijn met onze persoonlijke ontwikkeling, wat betekent dat dan voor onze relatie met de ander?

Met deze vragen als uitgangspunt schreef Javier Barcala voor het Noord Nederlands Toneel een toneelbewerking van Oscar Wilde’s beroemde roman. Barcala plaatst Dorian in het decor van de hedendaagse kunstmarkt, een bekende wereld voor gastregisseur, beeldend kunstenaar en ontwerper Christophe Coppens.

Let op: de voorstelling heeft Engelse boventiteling.

Welbewust stuurt Coppens de voorstelling over de top, met door hemzelf ontworpen kostuums en uitzinnig decor, begeleid door rockmuziek. Het werkt.”

NRC (****)

Een mooie dosering van humor en drama.

De Telegraaf (***|*)
Geweest

Deel pagina: