Praktische informatie

Woensdag 10 januari
Klassiek
20:00 uur
€ 27,00
 
Dankzij sponsoring door de Rabobank Zuid en Oost Groningen is €3,00 korting in de prijs verwerkt. Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt nog op de wachtlijst.

Met operaster Lenneke Ruiten

Het nieuwe jaar in Teis begint pas echt met het Nieuwjaarsconcert van het Noord Nederlands Orkest. Dus ook dit jaar komt het NNO weer naar Teis voor één van onze meest geliefde Teis-tradities. En daar hoort ook weer het gratis pauzedrankje bij – als altijd aangeboden door Rabobank Zuid en Oost Groningen.

Bij deze editie van het Nieuwjaarsconcert is Lenneke Ruiten, één van de meest succesvolle Nederlandse sopranen van dit moment, te gast bij het NNO. Zij zingt onder andere de Waanzin-aria uit Lucia de Lammermoor van Donizetti, de Klokjesaria uit Lakmé van Delibes en de aria Glitter and be Gay uit Candide van Bernstein. De aria’s worden afgewisseld met feestelijke orkeststukken van Händel en Johann Strauss. Lenneke Ruiten trad op bij bekende orkesten als de Wiener Philharmoniker en de Staatskapelle Dresden en schitterde in opera’s in het Theater an der Wien, de Stopera en op het Festival van Salzburg. In 2015 vertolkte ze de hoofdrol in een Mozart-opera in het prestigieuze operahuis La Scala in Milaan. De Corriere della Sera, een van de meest gelezen kranten van Italië, prees haar fabelachtige vocale reikwijdte. Dat bezorgde haar een ovationeel applaus en opnieuw een contract. In de zomer van 2017 vertolkt Lenneke de rol van Konstanze in ‘Die Entführung aus dem Serail’ van Mozart.

Het Nieuwjaarsconcert is een unieke gelegenheid om dicht bij huis een live optreden van deze supersopraan bij te wonen en gelijk het nieuwe jaar feestelijk in te luiden! Wees er snel bij, want deze kaarten zijn altijd snel uitverkocht.

Dirigent                : Damian Iorio

Sopraan               : Lenneke Ruiten

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: