Praktische informatie

Zaterdag 3 maart
Tevens in Teis
20:00 uur
€ 20,00
 
Ook via H.J. Benus (0599-610563) en W. van Hal (0599-622603)

De wereldberoemde musical van Jerry Bock nu op de planken van Geert Teis (50 jaar geleden opende het theater met maar liefst dertien keer Anatevka). Een co-productie van Muziektheater de Kanaalstreek, Operettevereniging Pro Burletta en de Stichting Sarastro, Muziektheater voor het Noorden.

Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een klein Russisch dorp. Hij wil, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Voor Tevje is het Goede Boek (de Bijbel) een rots in de branding. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in het tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd. In deze turbulente tijd moet Tevje langzamerhand zien dat ook zijn dochters een eigen weg gaan en dat er uiteindelijk in Anatevka voor de Joden geen plaats meer is.

Een prachtige musical die het oor streelt en het hart raakt met beroemde melodieën als: Als ik toch eens rijk was, L’Chaim op het leven, Het Avondgebed, Anatevka en nog veel meer. De regie is in handen van Hans Elbersen. Muzikale leiding: Robert Gangelhof en Aleg Tryfanenkau.

 

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: