Praktische informatie

Donderdag 19 april
Toneel
20:00 uur
€ 23,50 / CJP: € 21,50
 
Gratis inleiding om 19.00 uur. Sponsorvoorstelling

De rasacteur Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van de tragikomedie Mooi weer vandaag van David Storey. Zijn wens dit stuk op het toneel te brengen komt dit seizoen uit en samen met zijn theatercollega’s komt hij wederom naar Teis.

In de tragikomedie Mooi weer vandaag  volgen we de gesprekken tussen vier personages. Hun gesprekken gaan veelal over het weer en stokken voortdurend en gaan schijnbaar nergens over. Langzaamaan wordt duidelijk dat er met hen iets aan de hand is. Verwacht dan ook geen well made play waarin alles klopt en het verhaal logisch verloopt.

Bram van der Vlugt is, zoals gezegd, een groot liefhebber van deze toneelklassieker. Van der Vlugt: Wat dit toneelstuk voor mij zo aantrekkelijk maakt, is dat het op een poëtische en dramatische manier heel gewone tekortkomingen van de menselijke omgang laat zien. Het is geestig en ontroerend. De lach om dingen die eigenlijk té erg zijn, is uiteindelijk een lach van herkenning.

Een tragikomedie gespeeld door fantastische acteurs.

(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin

Een soort mindfulness in het theater. Gewoon genieten van de vaardige acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant.

De Telegraaf
****

Fraai drama met ouderwets goed spel (...) en er valt ook veel te lachen. Uiteindelijk gaat Mooi weer vandaag over tekortkomingen in menselijk contact en de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.

Trouw
****

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: