Praktische informatie

Zaterdag 21 oktober
Populaire concerten
20:00 uur
€ 18,00

Afgelopen seizoen stond Jan Henk de Groot nog met de Troebadoers en het Noordpool Orkest voor een uitverkochte zaal in Teis. Deze avond staat de Grunneger Troebadoer alleen op het podium en neemt hij  u in Tachtig Tammo! mee naar Westerdaipsterdale, het kleinste dorp van Nederland. Hier brandt het kampvuur, vloeit de wijn rijkelijk en lijkt de tijd stil te staan.

In Westerdaipsterdale, in het boerderijtje bij zijn vriend Bonney Brattinga, is het nieuwe album Keunenk van Westerdaipsterdale ontstaan. Jan Henk heeft veel bewondering voor de manier waarop Bonney door het leven stapt: “… die levensstijl was voor mij aanleiding om in een speciaal liedje een ode aan Bonney te brengen.” Over Keunenk van Westerdaipsterdale (genomineerd voor de streektaalprijs 2016) schreef het Dagblad van het Noorden: “Een album met 12 eigen liedjes die tot het beste behoren wat vorig jaar in het Gronings is verschenen.”

Onthaasten, het kalmer aan willen doen is het thema van zijn nieuwe theaterprogramma. Vandaar de titel: Tachtig Tammo!; een gevleugelde uitspraak die in de jaren '90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen. Kortom: zak maar even lekker weg in uw stoel en laat de muziek over u heen komen.

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: