Praktische informatie

Donderdag 30 november
Toneel
20:00 uur
€ 23,00 / CJP: € 21,00
 
Gratis inleiding 19.00 uur. De rol van Jappe Claes wordt vervangen door Maarten Wansink

37 klassiekers in een moordtempo

Alle stukken van Shakespeare in één avond op het podium. Wat is er nodig om het verzamelde werk van William Shakespeare – van Romeo en Julia tot Hamlet, van As you like it tot De storm, van Midzomernachtdroom tot Wintersprookje – in één avond te brengen? Niet veel meer dan drie mannen en wat attributen! De grappigste opfriscursus en de snelste introductie op ‘s werelds grootste theaterschrijver.

Dat dachten de Britse acteurs Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield toen ze hun krankzinnige project bij het Edinburgh Fringe Festival indienden. Ze kortten 37 avondvullende Shakespeare stukken – met in totaal 1834 personages – lichtjes in, met de perfecte theateravond als resultaat. Zo worden de koningsdrama’s gespeeld als voetbaltoernooi, om voor eens en voor altijd inzichtelijk te maken wie er nu precies achter wie aanjaagt. Zijn de komedies tot één enkele superkomedie gereduceerd, omdat ze – zoals u weet – minder goed zijn dan Shakespeares tragedies. Treden natuurlijk alle vrouwen op, die zich in zijn stukken als man vermommen. En worden zelfs zijn sonnetten niet vergeten!

Na een daverend succesvolle serie in Den Haag maakt Het Nationale Theater nu het onmogelijke mogelijk voor het hele land. Maarten Wansink, Vincent Linthorst en Bram Suijker brengen in regie van Theu Boermans deze razende komedie in de allerbeste slapstick-traditie. Voor iedereen die van Shakespeare, theater en humor houdt.

Publieksreacties:

“Hilarisch, geweldig acteren.”

“Boeiend, vermakelijk, onderhoudend, knap gespeeld. Super leuk!”

“Hilarische tour de force. Vier sterren.”    

'In ruim twee uur passeren alle 37 stukken (...) de revue. Letterlijk, want de voorstelling is in alles een doldwaze revue met ontelbare snelverkledingen, mallotige pruiken en rare kostuums.'

De Volkskrant - ****
(c) Bart Grietens
(c) Bart Grietens
(c) Bart Grietens
(c) Bart Grietens
(c) Bart Grietens
(c) Bart Grietens
(c) Bart Grietens
(c) Bart Grietens

Dolkomische slapstickvoorstelling

De Volkskrant
****

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: