Praktische informatie

Donderdag 11 januari
Toneel
20:00 uur
€ 25,00 / CJP: € 23,00
 
Gratis inleiding om 19.00 uur. Sponsorvoorstelling In de brochure staat deze voorstelling vermeld als: Het Achterhuis

Met: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma

Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken.

Wat doet het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormen het uitgangspunt voor de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek door de bekende schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Wat doet het met mensen als ze zo dicht op elkaar samenleven wanneer buiten de vijand rondloopt? Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden.

De nadruk op het samenleven in Achter het huis maakt deze bewerking tot een unieke en ook actuele benadering van het dagboek. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin
(c) Ben van Duin

Het taalgebruik is eigentijds en onomwonden (...) een gedurfd standpunt van de makers.

NRC Handelsblad
****

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: