Praktische informatie

Donderdag 16 november
Cabaret
20:00 uur
€ 15,00 / CJP: € 13,00
 
Deze voorstelling wordt toneel-op-toneel gespeeld.

“Henry van Loon heeft een bijzondere comedystijl ontwikkeld, waarin hij stand-up, types, liedjes en visuele grappen samenbrengt. Zijn verhalen hebben vaak een herkenbaar vertrekpunt uit het dagelijks leven, maar worden algauw compleet surreëel. Door Van Loons acteertalent worden deze situaties beeldend en verfijnd tot leven gewekt, met knappe typeringen van de meest uiteenlopende mensen.” – De Volkskrant ****

Niet voor niets noemt Het Parool Henry van Loon de meest getalenteerde komiek van Nederland.Dat blijkt ook wel uit bovenstaande typering. We zijn dan ook blij dat hij met zijn vierde voorstelling Sleutelmoment voor de eerste keer naar Teis komt.

In Sleutelmoment vertelt Van Loon, vanuit zijn garage met een grote wand vol gereedschap, hoe hij opgroeide met zijn oma op het platteland van China, zonder ouders. Het wordt al snel duidelijk dat hij zich prettig voelt tussen de boren, zaagmachines en zijn favoriete gereedschap, de momentsleutel. Menselijke omgang is vaak maar ingewikkeld, soms wil een man gewoon even lekker sleutelen. Maar het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren.

Meer informatie over deze voorstelling:

Geweest

Deel pagina: