Praktische informatie

Woensdag 4 april
Special
20:00 uur
€ 17,50 / CJP: € 15,50

De Voorbeeld Allochtoon is een inspirerend en ontroerend programma over het najagen van ambities, over vooroordelen, discriminatie, racisme, doorzettingsvermogen en vluchtelingen.

Op het podium staan allochtonen, mensen van vlees en bloed, die hun persoonlijke verhaal vertellen. Naast het hoofdverhaal van gastheer George Arakel (ook een tijdlang in Stadskanaal gewoond) worden iedere voorstellingen vier nieuwe verhalen verteld door een aantal vertellers, ieder op zijn of haar unieke wijze.

Soms wrang, soms vervreemdend, verrassend, maar altijd energiek en hoopvol. Middels hun persoonlijke verhalen toont de voorstelling het beeld van een multiculturele samenleving, die zoekt naar vormen van zelfliefde, verbinding en wederzijdse acceptatie. Het anders zijn wordt niet uit de weg gegaan, maar juist benoemd en onderzocht.  Behalve inspiratie biedt deze voorstelling ook inzicht: het programma zal uw blik op de wereld blijvend veranderen. Of u nou autochtoon of allochtoon bent. Het verbindt en biedt een ander perspectief op de maatschappelijke werkelijkheid.

Geweest

Deel pagina: