Praktische informatie

Woensdag 4 april
Special
20:00 uur
€ 17,50 / CJP: € 15,50

De Voorbeeld Allochtoon is een inspirerend, humoristisch en ontroerend programma over het najagen van ambities, over vooroordelen, discriminatie, racisme, doorzettingsvermogen en vluchtelingen.

Op het podium staan allochtonen (kan dat woord eigenlijk nog wel gebruikt worden? De show geeft er een verrassend antwoord op!), mensen van vlees en bloed, die hun persoonlijke verhaal vertellen. Naast het hoofdverhaal van gastheer en George Arakel (ook een tijdlang in Stadskanaal gewoond) worden iedere voorstellingen vier nieuwe verhalen verteld door een aantal vertellers, ieder op zijn of haar unieke wijze.

Soms wrang, soms vervreemdend, verrassend, soms grappig, maar altijd energiek en hoopvol. Middels hun persoonlijke verhalen toont de voorstelling het beeld van een multiculturele samenleving, die zoekt naar vormen van zelfliefde, verbinding en wederzijdse acceptatie. Het anders zijn wordt niet uit de weg gegaan, maar juist benoemd, onderzocht en vooral gevierd. De voorstelling is een feest. In alle opzichten. Behalve inspiratie en entertainment biedt deze voorstelling ook inzicht: het programma zal uw blik op de wereld blijvend veranderen. Of u nou autochtoon of allochtoon bent. Het verbindt en biedt een ander perspectief op de maatschappelijke werkelijkheid.

Deel pagina: