Praktische informatie

Woensdag 25 maart
Toneel
20:00 uur
€ 27,50 / CJP: € 25,50
 
inclusief consumptie | Om 19.00 uur is er een gratis inleiding in onze Pleinzaal.

Met Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk

Regie: Ursel de Geer

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

NRC ★ ★ ★ ★ ★ : ‘Prachtig acteerspel in toneelversie ‘De Aanslag’

Dagblad van het Noorden ★ ★ ★ ★ ★: ‘Integere, adembenemende […] toneelbewerking’ | ‘Sublieme rol van Victor Löw’

Telegraaf ★ ★ ★ ★ : ‘Indrukwekkend’ | ‘De toneelversie recht doet aan de kracht van de roman’ | ‘Met respect en liefde […] gemaakt.’

Volkskrant ★ ★ ★: ‘De aanslag leent zich prachtig voor toneel’ | ‘Enerverend, fenomenaal geconstrueerd verhaal’

Trouw: ‘Glorieuze en louterende toneelbewerking’ | ‘Authentieke theatrale en dramatische kwaliteit’


 

Deel pagina: