Praktische informatie

Dinsdag 27 maart
Populaire concerten
20:00 uur
€ 24,00
 
Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt nog op de wachtlijst.

Ook dit seizoen kunt u genieten van de bekendste zanger en tekstschrijver van Erica. Nieuwe, eigengemaakte songs van zijn nieuwste plaat Vlier en waargebeurde verhalen over het leven, maar ook oudere nummers uit Lohues’ inmiddels rijke oeuvre zullen klinken in deze nieuwe voorstelling vol troost, relativering en humor. Een liedverzameling over het leven op een dorp en hoe dat zich verhoudt tot de wijd wereld. Soms kruipt Daniël in de huid van personages waar hij een praatje mee maakte tijdens zijn rondritten door het Saksenland. En steeds weer de tijd die ondertussen verder tikt en de wind die maar blijft draaien.

“Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummers.”, aldus Daniël Lohues. De eerste single getiteld ‘Volle maone’ beschrijft een droom waarin Cleopatra en Caesar in het maanlicht bij de zee staan. Het liedje is inmiddels volop te beluisteren op de Nederlandse radio.

De zoektocht van het leven levert, Lohues kennende (en hij komt hier echt al een tijdje), een prachtige en intieme voorstelling op.

Geweest

Deel pagina: