Praktische informatie

Zaterdag 7 oktober
Tevens in Teis
20:00 uur
€ 15,00

Christelijk Mannenkoor Stadskanaal & Christelijk Mannenkoor Albastros bieden u de mogelijkheid om op DV zaterdag 7 oktober 2017 te kunnen genieten van een geweldig optreden. Het grote repertoire van beide koren staat hier borg voor. Dat dit optreden in de eigen regio plaatsvindt, is zeker een garantie voor een prachtige avond.

Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal (CMS) is op 21 oktober 1938 opgericht. “Laat ons de Heer lofzingen” is de grootste opdracht van het koor. Het koor bestaat uit 60 leden en staat onder leiding van Moniek Timmer. Het koor is in Stadskanaal en verre omgeving bekend. Ook is zij bekend door haar medewerking aan diverse radio- en televisieprogramma’s. Naast het geven van diverse concerten verleent het CMS vaak medewerking aan kerkdiensten en bijzondere diensten in de Noordelijke provincies.

Het Groninger Christelijk Mannenkoor “Albatros” werd op 17 september 1932 opgericht. op initiatief van directie en medewerkers van de vroegere sigarenfabriek “Albatros” in Nieuwe Pekela. Het aantal leden ligt rond de 55. Albatros heeft in zijn bestaan een uitstekende naam opgebouwd. Er werden de afgelopen jaren diverse concerten in het buitenland gegeven. Sinds 1973 staat “Albatros” onder de muzikale leiding van dirigent/arrangeur Anton Stulp. Belangrijke onderdelen zijn nog steeds de kerkmuziek uit de liturgie van de Russisch-Orthodoxe kerk, westerse religieuze muziek en spirituals.

 

Geweest

Deel pagina: