Praktische informatie

Zaterdag 26 januari
Cabaret
20:00 uur
€ 10,00
 
Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt nog op de wachtlijst.

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari ademt heel Nederland theater tijdens het vierde BankGiro Loterij Theaterweekend. Ook Theater Geert Teis viert dat feest mee! Voor slechts 10 euro is de cabaretvoorstelling Magie van Yentl en de Boer te bezoeken. U ontmoet twee absurdistische, uiterst grappige én muzikale dames. Overal trekken de dames volle zalen, zelfs tot aan het Concertgebouw toe. Pers en publiek prezen in hun debuutvoorstelling over een snoepwinkel hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Dat zal met dit programma niet anders zijn!

Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uitkwam als je aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig… je dagen trekken als een monotone massa aan je voorbij. Laatst at iemand een appel met klokkenhuis en al op. Daar voelde je wel wat bij. Maar dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen… Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend). Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concerttournee Yentl en de Boer in Concert, de opmaat naar dit tweede cabaretprogramma. Magie is de volgende stap in de grote Yentl en de Boer saga: Nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages.

Hun materiaal is altijd onderscheidend en bijzonder

Dagblad van het Noorden (*****)

Eén voet in de realiteit, de andere in een magische wereld

Parool (****)

Deel pagina: