15 maart 2018

Tip van de programmeur

Annelies Klunder, directeur én programmeur van Theater Geert Teis wijst u graag op een bijzondere voorstelling. In deze rubriek deelt ze haar tip met u!

15-jarig jubileum

In 2017 bestonden The Five Great Guitars vijftien jaar en dit heugelijke feit wordt gevierd met een tournee in de originele bezetting. Ik som de vijf grootmeesters op de gitaar even voor u op: Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Jan Kuiper, Digmon Roovers en Zou Diarra. De verschillende gitaardisciplines die de vijf solisten tot in de puntjes beheersen, zijn feilloos te herkennen. Fingerpicking, Flamenco, Afrikaanse High Life, Jazz, Folk, Pop en Funk en nog veel meer: het komt deze avond allemaal voorbij. Zonder moeite hoor je welke solist aan zet is en even snel vloeien de vijf weer samen. Dat is ongelooflijk mooi om te zien en te horen: het vijftal stijgt boven zichzelf uit bij de improvisaties en spannende combinaties. Zo eindigt, bijvoorbeeld, een lieflijk Malinees kinderliedje in een Zuid-Amerikaans getint nummer.

Het klinkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk hoef je niet eens een gitaarliefhebber te zijn om van deze avond te genieten. Wat de vijf mannen ten gehore brengen én laten zien, brengt je in een heerlijke ontspannen staat. Je gaat echt vrolijk naar huis!

Annelies Klunder

Virtuositeit

Over iedere gitaarvirtuoos is eigenlijk wel iets bijzonders te vertellen. Zo speelt Harry Sacksioni drie partijen tegelijk (bas, akkoorden en melodie); Groovemaster Digmon Roovers heeft van zijn akoestische gitaar een basgitaar gemaakt. Zou Diarra speelt prachtig op zijn eigengemaakte Kora – een soort harp. Gitaarpersoonlijkheid Eric Vaarzon Morel is de keizer van de flamencomuziek en Jan Kuiper switcht met groot gemak van Indiase ritmes en gitaarmuziek naar alle andere stijlen.

Kortom: dit concert is echt een feest voor oor én oog!

Kijk hier voor meer informatie en kaarten

PS: In de Weekpost en in de Week In Week Uit staat er een workshop aangekondigd. Deze gaat helaas niet door!