16 november 2018

Spot on: Casus Circus Driftwood

Australisch circusgezelschap verovert harten met liefdevolle acrobatiek

Ze komen helemaal uit Brisbane, Australië en zijn een grote hit op internationale festivals. In 2016 kregen ze de titel Best Circus & Physical Theatre op het Adelaide Fringe Festival. Sindsdien is het gezelschap Casus Circus uitgebreid naar maar liefst 16 ensembleleden waarvan er 5 op tournee zijn in Nederland met hun nieuwe voorstelling Driftwood.

U ziet 3 heren en 2 dames in een mix van acrobatiek en dans, met de nadruk op acrobatiek. Bij vlagen spannend, want hoog in een hoepel of op een trapeze, dan weer liefdevol of krachtig. Grappig is het ook zeker zo nu en dan, maar altijd zeer precies en in een intelligente choreografie gegoten.

Jesse Scott, één van de oprichters van Casus Circus en ook te zien in de voorstelling in Theater Geert Teis, zegt hierover: ‘We geven het circus een menselijk gezicht, het is onmogelijk iets te verbergen.’ Dat onderscheidt Casus ook van de andere circusgezelschappen. Het is puur en integer, zonder opsmuk. Acrobatiek in een theatraal jasje, gebracht door 5 toppers én vrienden voor het leven.

Datum: Wo 21 november 2018
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: www.theatergeertteis.nl/voorstellingen/casus-circus