18 juni 2019

Nominaties Cabaretprijzen 2019 bekend

De VSCD-Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen 2019 bekendgemaakt. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. Bij de genomineerden zitten twee voorstellingen die in het nieuwe theaterseizoen ook te zien zijn in Teis! Voor de Poelifinario in de categorie entertainment is genomineerd Lenette van Dongen met Paradijskleier en in de categorie engagement is genomineerd Louise Korthals met haar programma Alles is er.

Lenette van Dongen met Paradijskleier
De jury: “We zijn amper twintig seconden onderweg of Lenette van Dongen heeft de hele zaal al aan het dansen. De titel zegt alles: het heerlijke Paradijskleier gaat over het creëren van je eigen nirvana, waarin je je van andermans verwachtingen niets aantrekt. Van Dongen bewijst opnieuw een vakvrouw te zijn door razendsnel te schakelen tussen lach en traan, maar ook door continu betekenisvolle gesprekken te voeren met haar publiek. Ze is in deze voorstelling volledig zichzelf en geeft ons een oergeestige masterclass duurzaam geluk. Haar levenslust spat van het podium.”
Klik hier voor kaarten voor donderdag 20 februari 2020 in Teis.

Louise Korthals met Alles is er
De jury: “Met gespierde stellingen en ronkend verwoorde twijfels zet Louise Korthals de thematiek van haar derde voorstelling prachtig neer. Alles is er gaat over doorgeven. Wat geven we nú door aan onze kinderen? En wat geven we stráks door aan onze Moeder Aarde? Korthals verbindt het uiterst persoonlijke moeiteloos aan het maatschappelijk relevante. Haar spel is minstens zo imponerend als die inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert. Het is een zeer krachtige performance, ondersteund door fantastische muzikanten en een fraai toneelbeeld.”
Klik hier voor kaarten voor donderdag 10 oktober 2019 in Teis.

Ook de programma's van Pieter Derks, Peter Pannekoek en Alex Ploeg, die vorig seizoen in ons theater te zien waren, zijn genomineerd voor de Poelifinario's. De Cabaretprijzen worden op maandagavond 30 september in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia.