Praktische informatie

Dinsdag 17 oktober
Toneel
20:00 uur
€ 23,00 / CJP: € 21,00
 
Gratis inleiding 19.00 uur. Sponsorvoorstelling In tegenstelling tot berichtgeving in De Kanaalstreek dd. 28 juni 2017 is er bij ons geen lezing van Paul Cliteur voorafgaand aan de voorstelling. Er is wél een gratis inleiding.

Met: Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege en Clairy Polak e.a.

Stelt u zich eens voor: een gekaapt vliegtuig vliegt recht op De Arena af - waarop dat moment een interland Nederland - Duitsland  wordt gespeeld voor 154.000 bezoekers. Moet het vliegtuig, met 148 passagiers aan boord, uit de lucht worden geschoten, of mag je nooit de levens van onschuldige burgers opofferen om een veel grotere ramp te voorkomen? Een straaljagerpiloot neemt het heft in eigen hand en haalt, zonder bevel, het passagierstoestel neer.

Heeft hij daarmee eigenhandig de waarschijnlijke dood van duizenden, zo niet tienduizenden stadionbezoekers voorkomen, of waren er nog andere opties om hen te redden?

In dit spannende stuk dat gegarandeerd voor twee uur lang ademloze spanning zorgt, staat deze piloot terecht. Is hij redder van 154.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers? U als publiek moet een oordeel vellen. Vindt u hem een held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel, 148 burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben; schuldig of onschuldig. Bij elke voorstelling kan de uitkomst verschillen. En bij elke voorstelling zal er een na-programma zijn, over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij. Hierbij staat de vraag centraal: hoever mag de overheid gaan in het beschermen van haar burgers en wat betekent dit voor onze privacy.

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van Justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

Deel pagina: