13 oktober 2017

Tip van de programmeur

Annelies Klunder, directeur én programmeur van Theater Geert Teis wijst u graag op een bijzondere voorstelling. In deze rubriek deelt ze haar tip met u!

Parel

Voor het feestelijke jubileumjaar verwelkomen we een heel speciaal gezelschap in Stadskanaal. Het atletisch danstheater Kataklò uit Milaan (Italië) staat zaterdag 14 oktober in Teis. Ze maken maar een korte tour door Nederland. Nergens anders te zien in Groningen en Drenthe: exclusief in Stadskanaal. Dit is, wat mij betreft, echt de parel van het seizoen! Heel bijzonder, en daar hoef je heus geen dansliefhebber voor te zijn!

Gymnastiek

Kataklò is in 1995 opgericht door Giulia Staccioli. Zij deed mee aan de Olympische Spelen in Los Angeles (1984) en Seoul (1988) op het onderdeel ritmische gymnastiek. Deze achtergrond is van blijvende waarde in haar werk gebleven. Staccioli ontwikkelde zich in het danstheater bij het wereldberoemde Momix uit New York. Dit gezelschap staat bekend om haar inventieve, ongelooflijk prachtige, fysieke ‘beauty’s’.

Dit wordt een korte recensie: als een voorstelling zó overweldigt, ontroert, raakt en vertedert: hoe breng je dan je gevoelens onder woorden

Een bezoeker

Ode aan sport

Met haar eigen gezelschap Kataklò heeft Staccioli dit niveau weten te evenaren.  Internationaal is Kataklò dan ook overladen met prijzen. In hun voorstelling Play ziet u een ode aan de sport. Los van de competitie en de strijd belicht deze show de sensatie van spierkracht, de sympathie van spel en het aantrekkelijke van ambitie. Geniet van prachtige atleten, kleurrijke kostuums, creatieve belichting en uiteraard een inventieve choreografie. Kijkt u gerust even op onze website, dan ziet u meteen wat ik bedoel.

Ik zie u graag!

Meer informatie en kaarten: klik hier