5 september 2017

Jubileumexpositie VIEFteg

Vanaf maandag 4 september is de expositie over vijftig jaar Theater Geert Teis te bezoeken. In deze expositie nemen we u in vogelvlucht mee door de geschiedenis van het theater in Stadskanaal. Vanaf de eerste paal in 1967 tot aan nu: voor veel bezoekers zal het ongetwijfeld een feest der herkenning zijn en veel mooie herinneringen oproepen.

De expositie is samengesteld aan de hand van verschillende thema's. Denk aan de pioniersjaren, de artiesten en festivals, achter de schermen en de veranderingen in het gebouw. Zo krijgt de bezoeker een compleet beeld van de bewogen geschiedenis van het theater en haar plek in de Knoalster samenleving. In de Pleinzaal zijn, naast informatieve panelen, ook veel voorwerpen die met het theater te maken hebben te zien. Tevens is er een film waarin een aantal mensen die betrokken zijn of waren bij Teis herinneringen en anekdotes ophalen. Deze prachtige film is gemaakt door Van de Bond Pictures.

In vijftig jaar is er heel wat veranderd. Neem alleen al het gebouw. Gedurende de zomermaanden is er verbouwd en zijn de theaterstoelen en vloerbedekking vervangen en vernieuwd. Wat echter onveranderd is gebleven, is de bijzondere plek die dit theater inneemt in de Knoalster samenleving. Dit wordt niet alleen gevierd met een expositie, maar ook met een speciaal gemaakte jubileumvoorstelling, genaamd ‘VIEFteg’ (dinsdag 12 t/m zaterdag 16 september).

De expositie is de hele maand september elke werkdag gratis toegankelijk tussen 13.00 en 16.30 uur en voorafgaand aan elke voorstelling in deze maand. Komt u ook een kijkje nemen?

(c) Pjotr Wiese - www.beamen.nl
(c) Pjotr Wiese - www.beamen.nl
(c) Pjotr Wiese - www.beamen.nl
(c) Pjotr Wiese - www.beamen.nl